Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Unge Sangere Åbningkoncert

Sopran Elsebeth Dreisig, mezzosopran Ulla Kudsk Jensen, tenor Jens Krogsgaard - Ved flygelet: Ulrich Stærk

Koncertstart kl. 20.00

Dørene åbner kl. 19.30 

 

Sopran Elsebeth Dreissig, mezzosopran Ulla Kudsk Jensen og tenor Jens Krogsgaard åbner 4 dages stævne for unge sangere mellem 17 og 23 år, som endnu ikke har påbegyndt en professionel sanguddannelse inden for klassisk eller musical. 

 

Elsebeth Dreisig

I sommeren 2006 blev Elsebeth Dreisig for alvor kendt i Danmark, da hun sang Gabi White i Niels Marthinsens opera "Skriftestolen". En opera som er skrevet over forfatteren Christian Winthers novelle fra 1843. Operaen blev opført som særforestilling på Den Jyske Opera og havde også 2 opførelser på Operaen, Det Kongelige Teater, i København. "Skriftestolen" fik en Reumert det år for Årets Opera.

Elsebeth er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1994, med professor Kirsten Buhl Møller som lærer. Derudover har hun studeret hos Ileana Cotrubas og Mikael Eliasen.

I de sidste mange år har Elsebeth Dreisig været tilknyttet Den Jyske Opera som operasolist og har der haft stor succes i flere partier.

Elsebeth Dreissig medvirker på 3. år som dommer i Unge Sangere.

 

Ulla Kudsk Jensen havde sin debut på Unge Sangere-stævnet i 2017. Hun er uddannet ved Det Jydske Musikkonservatorium og Operaakademiet i Göteborg. Hun fortsatte sine studier i New York og Bayreuth, Tyskland. Ulla Kudsk Jensen er tilknyttet Operaen i København, hvor hun synger rollerne som Mary i 'Den Flyvende Hollænder', Mrs. Quickly i 'Falstaff',  Ulrica i 'Un Ballo i Maschera' og Tredje Dame i 'Tryllefløjten'

Desuden er Ulla Kudsk Jensen flittigt brugt ved koncerter i Danmark og i udlandet, bl.a. sammen med operachef Jesper Buhl. Sammen gæster de hvert år den danskejede vingårdCortes de Cima i Portugal, hvor de underholder et internationalt publikum.

 

Jens Krogsgaard

Jens Krogsgaard er uddannet sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium, og han har senere taget en uddannelse som sangpædagog  og underviser i dag i sang på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København.

Han debuterede i 2002 med stor succes på Det Kgl. Teater som Captain Vere i Billy Budd af Britten. Han blev nomineret til Årets Reumert 2003 i kategorien Årets Sanger, og fik desuden Operaens Venners Hæderspris, for portrættet af Captain Vere. Hovedrolledebuterede på Den Jyske Opera i 1996 som Tom Rakewell i Lastens Vej af Stravinsky, og var i perioden 1999 - 2007 fastansat som solist samme sted. 

Jens Krogsgaard har i en årrække medvirket som dommer i Unge Sangere.

 

Entré: 100 kr.

Køb billet - ny

Ulla Kudsk JensenJens Krogsgaard

Ulrich StærkElsebeth Dreisig

 

 

Bakkehuset
Strøget 47
7430 Ikast
bakkehuset@ikast-brande.dk
9960 5112 eller 4086 1973